2012. július 29., vasárnap

A mi Karounk

Sminkeltünk és fotózgattunk a lányokkal az Örkény István könyvesboltban. Kék paróka, kék koktél, hamszák, torta.

Boldogan és nagyon büszkén mondjuk, hogy igen, megtaláltuk a magyar Karout. Helló, Füst és csont leánya:)


2012. július 19., csütörtök

Már hivatalos az akció a MOB oldalán is:



Rendkívüli kedvezménnyel rendelhető meg az olimpiai időszak alatt a  „Hogyan válasszak sportágat?” könyv 2. kiadása.
A Kossuth Kiadó Zrt. elnök-vezérigazgatója, Kocsis András Sándor és a könyv szerzője Nagy János birkózó olimpikon felajánlásaként, a XXX. londoni nyári olimpiai játékok és a XIV. nyári Paralimpia eseményeinek időszaka alatt a kiadó 44%-os, rendkívüli kedvezményt biztosít az új 2. kiadás megvásárlásához.

A cél: hozzásegíteni a szülőket, és a gyerekeket a megfelelő sportág kiválasztásához, hogy az olimpia ideje alatt megkedvelt sportágakról, minél gyorsabban és egyszerűbben szerezzék meg a szükséges információkat. Minél több fiatalt rábírva ezzel a mozgásra, sportolásra!

2011. november 23.-án megjelent bővített kiadásban 18 hazai sportággal több, azaz összesen 113 sportág szerepel. A színes felépítésű, képekkel illusztrált, a sportág kiválasztásának személyes szempontjait összefoglaló szakkönyv történeti visszatekintést is tartalmaz. Részletezi az egyes sportágak előnyeit, esetleges hátrányait, és arról is tájékoztat, hogy milyen adottságok szükségesek azok űzéséhez, és milyen képességeket fejleszt. Végül a megadott válaszok alapján a legjobban dönthetünk.

A könyv elsődleges célja, a magyar sportkultúra szellemi értékének a gyarapítása, illetve az utánpótlás nevelés/oktatás, amelynek segítségével minden gyermek és szülő a saját személyes igényének, fizikai és szellemi adottságának megfelelően tud választani sportágat.

A közönség közvetlen megszólítása mellett - a könyvesbolti terjesztésen kívül - célunk, hogy a 2012-es londoni olimpiáig a könyvből minden oktatási intézménybe eljuttassunk egy-egy példányt. Az iskolai terjesztés első nagy lépését 2012 júniusára részben elértük, amiről sajtótájékoztatón adtunk hírt. Budapest kerületi önkormányzatainak támogatásával 16 budapesti kerület általános iskoláiba juttattuk el már a könyvet, és további 7 kerületben a szállítás folyamatban van.

A „Hogyan válasszak sportágat?” könyv 2. kiadása 44%-os kedvezménnyel, 6990.- forintért megvásárolható a könyvesboltokban vagy megrendelhető online a www.kossuth.hu weboldalon.

2012. július 16., hétfő

Elképzelni sem lehet

jobbat, mint ilyenkor, amikor kicsit hűvösebb a levegő, beburkolózni egy plédbe a teraszon és olvasni.

Nyár van, bár az utóbbi egy hét nem feltétlen a kánikuláról szólt - valljuk be, inkább fáztunk, mint napoztunk. Sokan indultak el nyaralni, vízpartra, wellnessbe és... és panaszkodtak, hogy nincs mit tenni. Katasztrófa a nyaralás, fúj a szél, a strandra se lehet lemenni, és... Igen. Megértjük.

Tudod, szokták mondani, hogy ha citromot dob az élet, készíts limonádét (vagy kérj sót, és tequilát), vagyis hozd ki a legtöbbet abból, ami megadatott.

Olvass.

Úgysincs időd soha, mert rohansz, mert álmos vagy, mert nem fér bele az életedbe. Hát most hajrá! Hidd el, az agyad kiéhezett a jóra. Bújj el a világ elől, egy pár órára szökj meg egy másik világba, add át magad a történetnek és ne siess. Élvezd ki minden percét. Néha csukd be a könyvet és gondold át, amit olvastál. Adj időt magadnak. Adj időt a szórakozásnak. Adj időt az igazi életnek.

kép innen

2012. július 2., hétfő

!

A szív egy kicsivel nagyobbat dobban. Gombóc a torokban (nem, nem első-randevú-gombóc, nem vizsga-gombóc és nem is megnősülök-gombóc, de azért olyan gombócocska), és egy nagyon halk sóhaj. Bámulatos album, mindenképp látni kell. Benne van a "láttam", a "még láthatom", az "ismerem", az "otthon", a "jé", és a "kár, hogy mikor ott voltam, nem nyitottam ki eléggé a szemem, mert így is láthattam volna".

Gyönyörű. Minden ízében a miénk. Ismerős, hisz sokat láttál belőle Te is, én is, mi is. Néha el is felejtjük, hogy ennyire ízes, ennyire sokszínű, ennyire bámulatos.

Magyarország.


Nem sokan tudják, hogy Magyarország a Hortobágyon, a Balatonon, a híres borvidékeken és a remek konyhán kívül még megannyi táji szépséget és sajátos kulturális látványosságot rejt. Albumunk pazar felvételek segítségével kalauzolja végig az olvasót ezen a látnivalóban gazdag országon. Megismerhetjük kivételesen szép fekvésű fővárosát, Budapestet, végig járhatjuk hangulatos történelmi városait, hagyományőrző falvait. Bebarangolhatjuk a világörökséghez tartozó különleges tájait, kanyargó folyóit – a „kék” Dunát és a „szőke” Tiszát –, a várakat, kastélyokat, és persze a Balaton és a Hortobágy sem maradt ki. Hangulatos fotók és magyarázó leírások várják Önt e kötetben – fedezzük fel együtt a szépséges Magyarországot!